DE COACH


Mijn naam is Els Daniëls jouw life- & loopbaancoach. 

 

Ik houd van mezelf en daarom onderhoud ik mezelf.


 

Zelf ben ik een voorstander van "preventief" coachen.

Om jezelf beter te leren kennen hoef je niet eerst tegen een burn-out aan te lopen. Ook hoef je niet eerst via een reorganisatie te merken dat je op zoek moet naar een andere job. Juist als je eigenlijk wel redelijk OK bent is er reden voor coaching! 

Als je merkt dat je aan het sudderen bent en niet verder komt in je leven. Of als je wankelt en het niet allemaal klopt voor je.  Maar, ja je staat nog wel en je functioneert ook... Kom dan in beweging.

 

Kleine signalen in het contact met anderen die je intern voelt en niet altijd goed kan duiden. 

Op die manier ben ik zelf ook begonnen met coaching. Dat maakt dat ik de ruimte en energie ook daadwerkelijk had om aan  mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Voor mij was mijn kabbelende en sudderende leven ineens bewust aanwezig en ik merkte dat ik voelde dat er meer in me zat. Maar wat? En waar?

 

Het gat verkleinen tussen wie je bent en wat je laat zien is een boeiend en verrijkend proces.

Het is in plaats van (onbewust) de weg van anderen te bewandelen, voelen dat je op jouw unieke pad komt, dat het klopt. Weten wat van jou is en wat van de ander. 

Die weg van het vergaren van meer zelfkennis leidt automatisch naar meer ruimte, rust en persoonlijke groei. 

 

Lang heb ik de plek aan de zijlijn ingenomen, het voelde alsof ik mijn leven niet voluit kon leven. 

Mijn hoofd kon niet meer aan alles alleen het hoofd bieden.

Naast het hoofd, hebben we ons lichaam, ons hart, onze ziel. En natuurlijk de omgeving waarin we leven, wonen en werken. Alles doet mee en maakt dat je ervaart wat je ervaart. 

 

Wanneer we alle facetten van onszelf met elkaar laten samenwerken zijn we op ons best.

Soms heb je er iemand voor nodig om samen op ontdekkingsreis te gaan.

Plekken in jezelf opnieuw te leren kennen en vrij te laten. 

 

Dat samenspel is een continue proces. Regelmatig komt het voor dat je vast loopt als het ene facet dominant is en het ander er minder mag zijn. Wanneer je dit vanuit liefde voor jezelf herkent, ontstaat er ruimte en ontwikkeling.

Liefde is vervolgens de brug tussen jezelf en alles.

 

Van binnenuit begint het, alles en altijd.

Wil jij het ook?

 

Iets veranderen doe je natuurlijk alleen als je daar een reden voor hebt.

Zit er iets dwars, loop je continue tegen dezelfde problemen of negatieve gedachten aan? 

Sudder je teveel en klopt dat niet meer?

 

Dan kan coaching verheldering bieden, van klacht naar doel, van doel naar actie en verandering. 

In een coachtraject komen verschillende stappen aan bod: onderzoeken, (h)erkennen, expressie geven aan wat er nodig is en gezien mag worden om uiteindelijk ook daadwerkelijk op persoonlijk vlak te veranderen.

 

Het is mijn passie geworden om mensen te begeleiden in deze persoonlijke 1 op 1 verandertrajecten. 

  

Voor mij bestaat er niets mooiers dan een onderdeel te mogen zijn van iemands persoonlijke positieve verandering en groei. Vanuit compassie, bied ik een veilige en vertrouwelijke begeleiding. 

 

 

Onderhoud van jezelf heb ik opgestart in april 2018. 

Ik ben aangesloten bij de NOBCO en aangesloten bij Coachfinder.

 

 

Overige feiten: 

  • Ik ben een opgeleid Senior Coach Practitioner /  EMCC EQA geaccrediteerd.
  • Ook ben ik opgeleid Loopbaan Coach.
  • Ik houd me aan de Ethische Gedragscode van NOBCO en ben bij deze beroepsorganisatie aangesloten.
  • Met mij als NOBCO-coach kies je voor de Internationale Ethische Code (IEC), het NOBCO klachtenreglement en het internationale EIA-kwaliteitskeurmerk voor coaches
  • Ik maak -desgewenst en in overleg- voor evaluaties gebruik van de Coaching Monitor (van NOBCO)
  • Ik neem regelmatig deel aan workshops/trainingen en opleidingen om mijn skills te blijven ontwikkelen en mezelf te kunnen blijven inzetten als instrument.     
  • Ik neem regelmatig deel aan professionele intervisie- en supervisie bijeenkomsten om te blijven leren met en van collega coaches
  • Ik werk eclectisch, daarmee bedoel ik dat ik gebruik maak van verscheidende methoden en technieken, welke allen onderdeel uitmaakte van mijn genoten opleidingen. Ieder mens is namelijk anders. Tijdens een intake kan ik je hier meer over vertellen. Denk aan:  Transactionele Analyse / Cognitieve Gedragstherapie / NLP / Systemisch Werk / Ik zet mezelf in als instrument.