De Werkwijze de reis in jezelf


Om je gewenste gedrag te behalen,  is het van belang dat we op het juiste niveau aan het werk gaan.  Dat is de enige manier om duurzame verandering voor elkaar te krijgen. Gedurende dit traject loop ik naast je. Ik begrijp dat jij degene bent die alle informatie heeft en dat alles uit jou zelf gaat komen. Alles wat je nodig hebt, zit in jou. Ik ga je wellicht op hoekjes en ruimtes wijzen die je nog niet kent van jezelf. Ik heb the roadmap in handen, daarover hoef jij je niet druk te maken. Een ontdekkingstocht naar meer zelfkennis. Elke sessie weer een stapje dichter naar je persoonlijke doel.

 

We gaan de volgende fases doorlopen:

 

1. De Schets: wat is de klacht, de huidige realiteit en je gewenste doel?

2. Het Besluit: verbinden met je doel, aanspreken van je verlangen.

3. Het Blok: wat hield je eerder tegen?

4. Het Schakelpunt: ombuigen van het oude en verbinden met de verandering

5. Het Plan: een contract met jezelf

6. Het Doen: met vallen en opstaan, anders gaan leven en successen beleven

 

 


Je zult vast weerstand ervaren en zomaar een fase willen overslaan om sneller op je eindbestemming te komen. Daarom bewaak ik het proces. Het is niet zo, dat de 6 fases in het teken staan van de volgorde en afwerken van deze noodzakelijke stappen. Ook is het niet zo dat elke fase in 1 sessie te vatten is. Op sommige stappen blijf je kort, op andere wat langer en keer je terug, maar het is noodzakelijk om alle fases te doorlopen. Welke interventies er ingezet worden hangt af van wat wij tijdens de reis tegenkomen en wie jij als mens bent en waar je ingangen zitten. 

Door hier zorgvuldig mee om te gaan kan je na onze laatste sessie je reis alleen voortzetten.

 

Na afloop plannen we een aantal maanden verderop nog een (gratis) evaluatiemoment in. 

 

En desgewenst boek je in het jaar een aantal opvolgende losse sessies.

Op die manier kan je periodiek, wanneer jij wilt en waar jouw behoefte ligt in gesprek over hoe de persoonlijke verandering beklijft of dat er nog wat aangescherpt mag worden. 

 

Ik vraag je na elke sessie te reflecteren en je eigen ontwikkeling bij te houden.

Dit doe je voor jezelf maar ook voor mij, zodat ik aan de hand daarvan gericht mee en bij kan sturen. Je gaat zelf aan het reizen en verkennen en ontvangt regelmatig opdrachten van mij, alleen als je daar zelf open voor staat. Deze opdrachten bieden houvast en zorgen voor reflectie na de gesprekken. Hierdoor heb je na het doorlopen van het traject een eigen verslag, wat je altijd kunt raadplegen wanneer je er behoefte aan hebt. De coach-sessies vinden plaats in een sfeervolle, informele voorkamer of tuinkamer, sommige stations lenen zich ook prima voor een wandelsessie in de natuur. 

 

Alles wat wij bespreken is en blijft vertrouwelijk. Jouw verhaal is veilig bij mij. 

 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen ontwikkelproces, ik begeleid je daarbij.

 

Voor aanvang van het traject en na het intakegesprek, ontvang je van mij het coachplan en het contract. Zodra je hebt bevestigd kan de reis beginnen. We zullen immers eerst heel helder moeten krijgen wat de bestemming wordt en wat we van elkaar verwachten.

 

Openingstijden:

De sessies zijn op afspraak en op maat.


nobco - coaching monitor

 

Onderhoud van jezelf maakt, na overleg en desgewenst, gebruik van de NOBCO Coaching Monitor. 

Niet verplicht, alleen als je daarvoor openstaat. 

Deze monitor geeft antwoord op vragen over rendement en effectiviteit van individuele coachtrajecten.

Ruim drie jaar geleden is de NOBCO gestart met het project ‘Coaching Outcome Monitor’ om een instrument te ontwikkelen waarmee coaches, cliënten en opdrachtgevers meer inzicht krijgen in de effectiviteit van coachtrajecten.

De huidige Coaching Monitor is vergelijkbaar met de ROM-instrumenten (Routine Outcome Monitor) uit de geestelijke gezondheidszorg. 

 

 

 

... een kleine sfeerimpressie van de coachruimte