De Werkwijze


Een coachtraject maak je aan de hand van 'de Onderhoud van jezelf Road-Map'.

Om je gewenste gedrag te behalen,  is het van belang dat we alle stations aandoen. We gaan op het benodigde niveau zoeken, sturen en werken want dat is de enige manier om duurzame verandering voor elkaar te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je geen stations mist loop ik gedurende dit traject naast je. Ik begrijp dat jij degene bent die alle informatie heeft en dat alles uit jou zelf gaat komen. Alles wat je nodig hebt, zit in jou. Ik ga je hoekjes en ruimtes wijzen die je nog niet kent van jezelf. Ik heb the roadmap in handen, daarover hoef jij je niet druk te maken. Een ontdekkingstocht waarbij je nieuwe ruimtes kan ontdekken. Spannend! 

We gaan de volgende stations aandoen:

1. De Schets: wat is de klacht, de huidige realiteit en je gewenste doel?

2. Het Besluit: committeren aan je doel.

3. Het Blok: wat hield je eerder tegen?

4. Het Schakelpunt: ombuigen van het oude en verbinden met de verandering

5. Het Plan: een contract met jezelf

6. Het Doen: met vallen en opstaan, anders gaan leven en successen beleven

 

Elk station is er een eentje dichter bij jouw persoonlijke eindbestemming. 


Je zult vast weerstand ervaren en zomaar een station willen overslaan om sneller op je eindbestemming te komen. Daarom bewaak ik het proces. Het is niet zo, dat de 6 sessies in het teken staan van de volgorde en afwerken van de stations.  Op sommige stations blijf je kort, op andere wat langer en keer je terug, maar het is noodzakelijk om alle stations te verkennen. 

Door hier zorgvuldig mee om te gaan kan je na onze laatste sessie je reis alleen voortzetten. Vanaf jouw eindstation scheiden onze wegen. Wat mogelijk is, om na afloop een onderhoudskaart te nemen. Op die manier kan je periodiek (elke 2 of 3 maanden, wat jij wilt en waar jouw behoefte ligt) in gesprek over hoe de persoonlijke verandering beklijft of dat er nog wat aangescherpt mag worden. 

 

Ik vraag je na elke sessie te reflecteren en je eigen ontwikkeling bij te houden.

Dit doe je voor jezelf maar ook voor mij, zodat ik aan de hand daarvan gericht mee en bij kan sturen. Je gaat zelf aan het reizen en verkennen en ontvangt regelmatig opdrachten van mij, alleen als je daar zelf open voor staat. Deze opdrachten bieden houvast en zorgen voor reflectie na de gesprekken. Hierdoor heb je na het doorlopen van het traject een eigen reisverslag, wat je altijd kunt raadplegen wanneer je er behoefte aan hebt. De coach-sessies vinden plaats in een sfeervolle voorkamer bij mij thuis, sommige stations lenen zich ook prima voor een wandelsessie in de natuur. 

 

> Alles wat wij bespreken is en blijft vertrouwelijk. Jouw verhaal is veilig bij mij. 

> Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen ontwikkelproces, ik begeleid en faciliteer je daarbij.

> Voor aanvang van de reis en na het intakegesprek, ontvang je van mij het coachplan (persoonlijke reisplan) en het contract. Zodra je hebt bevestigd kan de reis beginnen. We zullen immers eerst heel helder moeten krijgen wat de bestemming wordt en wat we van elkaar verwachten.

> Openingstijden: de intake of sessies zijn op afspraak en op maat, met name 's avonds en in het weekend mogelijk.


 

 

 

... een kleine sfeerimpressie van mijn coach ruimte, bij mij thuis